Det elegante plisségardin dekorerer diskret med sine lige linjer og simple design, mens det skærmer perfekt for solen. Gardinet fylder minimalt og er derfor ofte foretrukket af de, som ønsker frit udsyn gennem vinduerne. Her finder du svar på nogle af de typisk stillede spørgsmål om plisségardiner:

Frihænger leveres med matchende over- og underliste med snoretræk.

Lux frihænger leveres med en meget smal over- og underliste, lydsvag snorebetjening, meget stærk snorelås (så snorene ikke ”glider”), beslag er ikke synlige forfra, og der kan vælges listefarver i hvid, aluminium eller sort.

Lux Top-Bottom er et udspændt plissé og med snorefri betjening. Justeres trinløst nedefra og op samt oppefra og ned. Listefarver i hvid, aluminium eller sort. OBS: Ved bestilling af Top-Bottom plisségardin fra bredden 140 cm og bredere, vil der være risiko for en nedbøjning på op til 0,7 cm. Det betyder, at over- og underlisten vil svaje lidt.

Lus Lift er med snorefri betjening og justeres ved et let træk i underlistens greb. Listefarver i hvid, aluminium eller sort. 

Lux Top-Bottom Split monteres som et traditionelt plisségardin i overskinnen, men du får samme smarte funktion som ved Top-Bottom-plisségardinet, der kan justeres oppefra og ned og nedefra op via de to snoretræk.

Plisségardiner er kendetegnet ved at have snore inde i selve stoffet, og der er derfor snorhuller i langt de fleste stoftyper. Varianten Honeycomb er undtaget, da snorene er skjult mellem to lag stof. Så hvis du ønsker optimal mørklægningseffekt, anbefaler vi et gardin med Honeycomb stoffet, da der ellers vil komme en smule sollys ind gennem snorhullerne.

Skal jeg være opmærksom på noget ved store plisségardiner?
Ja, ved bestilling af Top-Bottom plisségardin fra bredden 140 cm og bredere, vil der være risiko for en nedbøjning på op til 0,7 cm. Det betyder, at over- og underlisten vil svaje lidt.

Jeg har lavenergi-ruder – skal jeg være opmærksom på noget?
Ja – plisségardiner i dessin HoneyComb med mørklægning SKAL have ventilation i siderne. Vi anbefaler 1,4 cm i hver side = 2,8 cm i alt, der skal fratrækkes det stramme mål. HoneyComb-vævet er et dobbelt-væv og kan med sin isoleringsevne øge risikoen for sprængte/revnede ruder, hvis ikke luften mellem gardin og rude kan komme ud.

Ønsker du et gardin, der går helt ud til væggen i begge sider, så der ikke kommer lys ind, SKAL gardinet som min. placeres 100 mm fra ruden, så der er plads til, at luften mellem rude og gardin kan komme ud.

Hvis ingen af ovenstående forbehold kan overholdes/ønskes, så SKAL gardinet i dagtimerne være parkeret i toppen.

Skal jeg være opmærksom på noget ved køb af Honeycomb (dobbelt plissé) stof?
Ja, plisségardiner i HoneyComb stof kan twiste, hvilket kan resultere i at bundlisten kan dreje sig en smule.
Det betyder, at køber du f.eks. to almindelige plisségardiner med snoretræk med et Honeycomb stof, og det er meningen, at de skal sidde lige ved siden af hinanden, kan det ske, at bundlisterne vil være lidt forskudt og ikke sidde lige overfor hinanden.
Køber du derimod et Top-Bottom plisségardin vil dette ikke ske, da det er et udspændt plissé.

Kan alle plissé-stofvarianter bruges på alle plissétyper?
Ja, alle de viste plissé-stofvarianter kan anvendes.

Kan jeg købe reservedele til plisségardiner?
Ja – det kan du. Kontakt venligst supporten.

Hvordan måler jeg korrekt op?
De mål, du angiver, er de mål som det færdige gardin skal have inkl. beslag. Er du usikker på korrekt måltagning, kan vi med fordel anbefale dig at bestille gardinbussen.

Opmåling til plisségardin

 

Hvordan monterer jeg plisségardinet?
Du finder en vejledning, der medfølger produktet.

Hvad følger med gardinet?
Alle vores gardiner leveres med beslag til væg og loft samt monteringsvejledning.
Bemærk: Der medfølger ikke skruer til at montere produktet, da forskellige underlag kræver forskellige skruer.